INFOA ALOITTAVALLE KILPAILIJALLE

Ensimmäiset kilpailut ovat aina jännittävä tapahtuma, joten tähän on koottu pieni infopaketti käytännön asioista kilpailu-uraansa aloittavalle luistelijalle. 

Ennen kilpailua

Kilpailuihin osallistumisesta ja kilpailusarjasta sovitaan yhdessä valmentajan kanssa. Seuran nettisivuilla on kilpailukutsut-osiossa ilmoittautumislomake, jossa pääset ilmoittautumaan kilpailuun.

Kilpailuun osallistuminen vaatii, että luistelijalla on voimassa oleva luistelupassi, johon voi yhdistää Pohjolan tapaturmavakuutuksen, mikäli luistelijalla ei ole omaa tapaturmavakuutusta. Vanhemmat huolehtivat luistelupassin ostamisesta luistelijalleen.

Kilpailupäivän aikataulu ja luistelujärjestys ovat selvillä yleensä noin viikkoa ennen kilpailupäivää ja nähtävissä järjestävän seuran nettisivuilla.

Mikäli luistelija sairastuu, eikä voi osallistua kilpailuun, tulee siitä ilmoittaa välittömästi kilpailuvastaavalle. Vanhempien tulee huolehtia sairaustodistus järjestävälle seuralle. Mikäli todistusta ei toimiteta, tulee osallistumis- ja tuomarikulut maksettavaksi normaalisti.

Muistilista mukaan otettavista tavaroista:

  • Luistimet ja suojat
  • Kilpailupuku
  • Seurafleece tai muu siisti fleecetakki
  • Verryttelyasu ja lenkkarit
  • Hyppynaru ja piruettilusikka
  • Vesipullo
  • Sormikkaat (paksummat sekä ihonväriset ohuet)
  • Kilpailusukkahousut, alusasu / toppi ja alushousut
  • Meikit (isommat tytöt)
  • Evästä (terveellistä, ei herkkuja ennen suoritusta)

Kilpailupäivänä

Paikalle on hyvä saapua noin  tunti ennen oman verryttelyryhmän alkua. Aikataulu kilpailuissa on useimmiten joustava, mikä tarkoittaa, että se voi olla ilmoitettua edellä tai jäljessä. Tarkista aikataulun eteneminen kilpailupaikalle saavuttuasi.

Kisakampaus on hyvä tehdä jo kotona valmiiksi, jotta se ei vie aikaa kisapäivän tohinassa. Hiuksiin voi laittaa koristeita, mutta on varmistettava, etteivät ne pääse putoamaan jäälle kisasuorituksen aikana.

Oheisverryttelyssä käytetään verryttelyhousuja tai -trikoita sekä (seuran) fleecetakkia. Kilpailusukkahousut / alusasun voi pukea verryttelyasun alle jo valmiiksi halutessaan. Hyppynaru, piruettilauta ja vesipullo kuuluvat verryttelyyn mukaan!

Verryttelyn jälkeen ennen jääverryttelyä pukeudutaan kisapukuun ja -sukkahousuihin. On huomioitava, että alushousut eivät saa näkyä kisapuvun alta (tästä voi saada pistevähennyksen), vaan alle valitaan lahkeettomat / ihonväriset alushousut.

Jääverryttely tapahtuu pienissä verryttelyryhmissä, jonka aikana kisapuvun päällä käytetään fleecetakkia lämmikkeenä. Käsineiksi on hyvä valita takin väriset sormikkaat. Kisasuorituksen aikana kannattaa käyttää ohuita, ihonvärisiä sormikkaita, jotka suojaavat käsiä esim. kaatumisissa tai terästä kiinni otettaessa. Luistinten nauhat tulee sitoa huolella ja varmistaa, etteivät nauhojen päät roiku. Tarvittaessa voi käyttää luistin-, tai varusteteippiä nauhojen päällä.

Kannustajat voivat heittää jäälle pienen muistamisen (esim. pehmolelun) suorituksen jälkeen, jonka luistelija käy hakemassa. Muistamisesta ei saa irrota osia tms. jäälle. Huom! Joskus aikataulun sujuvan etenemisen vuoksi järjestävä seura ei suosi muistamisien heittämistä jäälle, josta ilmoitetaan erikseen.

Palkintojenjako järjestetään kilpailupäivän edetessä.

Muistetaan tietysti reilu ja kannustava ilmapiiri niin omia kuin muidenkin seurojen luistelijoita kohtaan! Tuomarit osaavat työnsä, joten ei kritisoida tuloksia hallin käytävillä.

Kilpailun jälkeen

Osallistumisesta tulee luistelijalle maksettavaksi sarjakohtainen osallistumismaksu sekä tuomarikulut, jotka jaetaan kilpailuun osallistuvien kesken. Maksu suoritetaan seuran tilille kilpailuvastaavan ilmoitettua summan.